I Skolegaarden 02

Dit barns sociale liv

Det er godt at være opmærksom på, at børn med diabetes ofte er bevidste om, at de skiller sig ud i forhold til jævnaldrende.

For børn er det en vigtig at etablere relationer til jævnaldrende. Børn med diabetes kan ret hurtigt blive bevidste om, at de på det punkt er anderledes end andre børn. Det er derfor vigtigt, at du støtter dit barns muligheder for at være sammen med jævnaldrende, så dit barn kan få mulighed for at udvikle sig.

Venner kan gøre en stor forskel for børn med kronisk sygdom. Selvom børnene kan tale med deres forældre og de voksne i skolen, kan venner bidrage med noget, som de voksne ikke kan. Det er ikke altid, at de taler om sygdommen, men at de bare er sammen.

I institutionerne og på skoler kan lærere og pædagoger hjælpe til med at tale med børnene om, hvordan de kan være en god ven og klassekammerat. De kan tale generelt om sygdommen, så vennerne kan få en forståelse for sygdommen. Når klassekammeraterne ved, hvordan de kan støtte en ven med diabetes og har kendskab til sygdommen, har det stor betydning for barnets hverdag og trivsel i skolen.

Tre Unge Piger Griner

Få besøg af "Ung med diabetes"

Skal dit barns klasse have besøg af roadshowet "Ung med diabetes"?

Sociale medier og fællesskaber

Børns venskaber findes i flere former. Det er ikke kun det fysiske møde, der kan gøre, at man har venner. Der findes mange fællesskaber på internettet og for eksempel gennem computerspil og sociale medier, som er vigtige sociale platforme for børn. Det er en stor fordel at kunne mødes virtuelt. Vi kender alle til fordele og ulemper ved internettets muligheder, de sociale medier kan bruges til rigtig mange ting, men ikke alt er godt ved platformene.

Derfor skal vi som voksne tale med vores børn, om det liv de lever på nettet, så vi kan hjælpe dem til at navigere i det digitale liv.

Skolebarn Ude Leg 01

Dit barns trivsel

Et barn med diabetes kan i perioder opleve udfordringer.

Skolebarn Ude 03

Sygdomsforståelse

Alt efter dit barns alder, vil forståelse og bearbejdning være forskellig.

Familie Tegner

Samarbejdet

Børn spejler sig i voksne omkring sig – særligt sine forældre og nære voksne.

1600X600px1

Har du spørgsmål om dit barns trivsel?

Vi er her for at hjælpe