Blodsukkerrmåling Inden Mad

Naturlige bekymringer, når dit barn har type 1-diabetes

I det øjeblik et barn får konstateret diabetes, følger der helt naturligt en række bekymringer med hos dig som forælder.

Det er krævende og kan i perioder være anstrengende at være forælder til et barn med diabetes, fordi diabetes kan give mange bekymringer, frustrationer og konflikter. Du vil kun det bedste for dit barn, men det er ikke din krop eller din diabetes, og du kan ikke fjerne sygdommen fra dit barn. 

Mange grunde til bekymringer

Der kan være mange grunde til, at du oplever uro og bekymring. Måske føler du, at dit barn ikke passer godt nok på sig selv eller ved mindre børn, at daginstitution eller skole ikke passer på dit barns diabetes godt nok, og derfor er du bekymret for, hvad fremtiden bringer. Måske har du oplevet dit barn blive fjern, få kramper eller insulinchok, og derfor er du på vagt over for, hvornår det sker igen. 

Måske din uro skyldes noget helt andet, som du ikke rigtig kan sætte ord på. Ligegyldigt hvad din uro og bekymring skyldes, kan det være en tung følgesvend at bære rundt på hver dag. Det kan derfor være en god idé at snakke om dine bekymringer. Det kan enten være med din partner, dit barns behandler eller en anden forælder, som står i samme situation som dig – det kan tit være en hjælp at høre, at andre står med de samme bekymringer. Det gør ikke bekymringen mindre reel, men den bliver måske nemmere at leve med.

Det bliver lettere

Det er et krævende vilkår at være forælder til et barn med diabetes, da du er på døgnet rundt og hele tiden har diabetes i baghovedet. Men med tiden vil diabetes – for de fleste familier – blive en naturlig del af  familien. I gør de ting, som I har lyst til og finder ud af, hvordan I får diabetes passet ind. De fleste lærer med tiden at leve med den ekstra byrde, men byrden vil altid være der.

1600X600px1

Er du bekymret?

Vi er her for at hjælpe