Kommunalbestyrelsen er forpligtet til at tilbyde alle børn og unge under 18 år et undervisningstilbud i folkeskolen. Det fremgår af folkeskolelovens § 20, stk. 1.
Hvis barnet med diabetes har behov for det, skal der gives personlig assistance, der kan hjælpe barnet til at overvinde praktiske vanskeligheder i forbindelse med skolegangen. Det fremgår af folkeskolelovens § 3a. Skolen har i undervisningstiden barnet eller den unge i sin varetægt og skal dermed sikre tryghed og trivsel samt sørge for at holde tilsynspligt i følge bekendtgørelsen om tilsyn med folkeskolens elever i skoletiden.
I de tilfælde, hvor barnet eller den unge ikke kan modtage undervisningen, uden at der gives medicin m.v. i undervisningstiden, er kommunen forpligtet til at sørge herfor. Det er ikke fastsat i folkeskolelovgivningen, hvilke personalegrupper der skal give medicin m.v. til eleverne.
Antal af støttetimer
Hvis behovet for støtte er mindre end ni timer ugentligt kan støtten tildeles af skolelederen. Det er skolelederen, der beslutter indsatsen, hvilket gør, at der ikke kan klages til Klagenævnet for Specialundervisning.
Hvis skolen vurderer, at der er behov for ekstra ressourcer (mere end 9 timer), er det skolen, der søger skoleforvaltningen om støtte gennem Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) i kommunen.
Forældre kan kontakte kommunen for en vurdering af støtte
Forældre har mulighed for at kontakte kommunen for en pædagogisk-psykologisk vurdering af barnet, hvis de finder, at der bør iværksættes en undersøgelse. Det fremgår af bekendtgørelsen om specialpædagogisk bistand nr. 693 af 20/06/2014 § 2 stk. 2..
PPR afgiver deres vurdering af barnets behov efter samråd med forældrene, og hvis det vurderes, at barnet har behov for støtte, skal vurderingen indeholde et forslag til støtten, som beskrevet i bekendtgørelsens § 3 stk. 2. Vurderingen fremsendes skriftligt til forældrene og skolelederen jævnfør bekendtgørelsens § 3, stk. 4.