Børn der rækker hånden i vejret til en fremlæggelse

Oplæg med roadshowet i grundskolen

Få besøg af to unge med diabetes på din skole. De unge fortæller bl.a. om livet med type 1-diabetes, og hvad man kan gøre som kammerat til en med diabetes.

Med Roadshowet ’ung med diabetes’, får I besøg af to unge med diabetes til en snak om ungdomsliv og diabetes. De to frivillige oplægsholdere lever begge med type 1-diabetes og har derfor en stor praktisk viden og personlig erfaring med type 1-diabetes.

Frivillig holder fremlæggelse og viser sensor

Oplægget giver eleverne viden om, hvad type 1-diabetes er, om høje og lave blodsukre, herunder hvad der påvirker blodsukkeret, og hvordan det behandles. De unge oplægsholderne tager livtag med nogle af de mest almindelige fordomme omkring diabetes, de laver inddragende aktiviteter, viser udstyr og giver jer mulighed for at lugte til insulin og stille nysgerrige spørgsmål.

Det var skønt at møde andre med diabetes, som kunne fortælle klassen, hvad type 1-diabetes er. Nu slipper jeg for at svare på en masse spørgsmål om diabetes

– Andreas, elev med diabetes i 5. klasse

Udover praktisk viden om diabetes giver de unge eleverne et unikt indblik i, hvordan det er at være ung og leve med diabetes, herunder hvordan det har påvirket dem at have diabetes som børn/unge ift. skoleliv, venskaber, sport, fester m.m.

Roadshowet besøger alle klasser, der måtte være interesserede i at få besøg. Det gælder både klasser, hvor der går et barn med diabetes, og klasser som arbejder med diabetes som tema i et eller flere fag.

Oplæggets indhold og temaer tilpasses til klassens alder, ønsker og behov og vil altid blive afstemt i dialog mellem oplægsholderne og klasselæreren/ den forælder som booker oplægget. Roadshowet er som udgangspunkt gratis, men vi opfordrer skoler, der har budget til det til at betale et honorar på 1000 kr. til dækning af de unges transport- og materialeudgifter.

Klik her og book roadshow

Det der gjorde særligt indtryk på børnene var, hvor dårlig man faktisk kan blive.. og så faktisk også dét at man gerne må spise en masse sukker. Mange tror jo egentlig, at når man har diabetes, så må man helst ikke få noget. Vi vil rigtig gerne anbefale Roadshowet til andre. (…) Det var simpelthen super. De var rigtig gode til at formidle.

– Maria Louise Massinen, klasselærer i 4. klasse på Absalon skole i Holbæk

God Ven Top

Hvordan er du en god ven?

Har din bedste ven eller en klassekammerat type 1-diabetes? Her kan du læse mere om, hvordan du kan hjælpe og være en god ven.

Klik her og læs mere om at være en god ven

7. AS fra Uglegårdsskolen

Skoleklasser tog på ryste-sammen-tur i klatrepark

Eleverne fra 7.AS og 9.AK på Uglegårdsskolen tjente 10.332 kr. på salg af skrabelodder i Diabetesforeningens lotteri. Kombiner et oplæg fra Roadshowet med salg af skrabelodder og tjen penge til en klasseaktivitet.

Sådan kan I tjene penge på skrabelodder