Diabeteskammerater

Diabeteskammerat for 10-30-årige

Diabeteskammerat er et tilbud til dig, der er ung og gerne vil snakke med en anden ung med diabetes.

Når du som ung har diabetes, er der meget, du skal forholde dig til, som dine jævnaldrende ikke skal. Du går måske rundt med en masse spørgsmål og usikkerheder, som du ikke føler, du kan snakke med nogen omkring dig om. Måske vil du bare gerne høre fra en mere erfaren ung med diabetes, hvordan man også kan leve et godt ungdomsliv med diabetes.

Mange unge med diabetes finder det rart at tale med andre unge i samme situation, der kender til de tanker, følelser og oplevelser, der kan følge med et liv med diabetes – på godt og ondt.

Med en diabeteskammerat har du mulighed for at mødes og tale med en anden ung, der selv har type 1-diabetes, og som i dag lever et godt liv med diabetes.

Diabeteskammerat er et gratis tilbud til alle unge medlemmer af Diabetesforeningen.

Klik her for at tilmelde dig

 

Idéer til, hvad I kan lave

 • Tage på café og måle blodsukker
 • Dyrke sport eller spille spil
 • Tale om hvordan det er at have diabetes
 • Tale om fritidsinteresser og venner

 

Mere om diabeteskammeraten

  Mere om diabeteskammeraten
 • Det første møde

  + -

  I mødes første gang sammen med en frivillig aktivitetsleder. Her taler I om ønsker og forventninger til forløbet, og du kan stille alle de spørgsmål, du vil.

  Formålet med mødet er, at du lærer din mentor at kende, og at I sammen taler om, hvor længe jeres forløb skal vare, og hvordan I vil bruge tiden.

  Du er velkommen til at tage dine forældre med til mødet.

 • Sådan foregår et møde med din diabeteskammerat

  + -

  I kan både mødes ansigt til ansigt, telefonisk eller online, afhængigt af hvad der passer bedst.

  I aftaler selv, hvor I mødes, og hvordan I bruger tiden. Typisk vil I have aftaler hver 14. dag i op seks måneder, alt efter behov.

 • Hvem er diabeteskammeraterne?

  + -

  Diabeteskammeraterne er engagerede frivillige, der alle har erfaringer med et ungdomsliv med diabetes. Gennem uddannelse og sparring bliver de klædt på til:

  • At lytte til det, der fylder for dig
  • At hjælpe dig til at finde din vej til et bedre liv med diabetes
  • At støtte dig i at få overblik over egne styrker
  • At give dig tips og tricks til et godt ungdomsliv med diabetes
 • Få mere at vide eller tilmeld dig her

  + -

  Her kan du tilmelde dig

  Hvis du er nysgerrig på at høre mere, er du meget velkommen til at sende en mail til mentor@diabetes.dk eller ringe til os på telefon 66 12 90 06.

Få en diabeteskammerat

Hvis du er nysgerrig på at høre mere, er du meget velkommen til at sende en mail til mentor@diabetes.dk eller ringe til os på telefon 66 12 90 06.

 

Klik her og tilmeld dig

Ungegrupper - 18-30 år 

Hvad er en Ungegruppe?

Er du medlem af Diabetesforeningen og mellem 18 og 30 år? Så er du automatisk medlem af Ungegruppen i din region, og kan dermed deltage i Ungegruppens arrangementer. Ungegruppen arrangerer aktiviteter og netværk for unge med diabetes.

Hvad kan du bruge en Ungegruppe til?

Ungegruppen arrangerer en række arrangementer hvert år. Det kan f.eks. være caféaftener, foredrag og grillaftener. Udover arrangementerne etablerer Ungegrupperne også samarbejde med ambulatorier og sundhedscentre.

Ønsker du netværk med andre unge?

Ungegruppen er til for dig, som gerne vil have et netværk med andre unge. Som ung med diabetes kan det være rart at mødes med andre unge, som står over for de samme problemstillinger som dig. Det kan f.eks. være fester, rejser, forældre, kærester eller bare livet som ung med diabetes.

Find din lokale ungegruppe her