Unge Med Frisbees

Mød andre unge med diabetes

Som ungt medlem af Diabetesforeningen kan du blive en del af grupper, komme på kurser og ture, eller møde andre en-til-en, hvor diabetes er fællesnævneren.

Der kan være meget at forholde sig til, når man har type 1-diabetes, som andre teenagere og unge ikke behøver tænke på. Derfor kan det være rart at møde jævnaldrende, der selv ved, hvordan det er at have type 1-diabetes.

I Diabetesforeningen kan du møde andre unge på dine vilkår. Du har både mulighed for at mødes en-til-en med en diabeteskammerat, blive en del af en ungegruppe i din Region, eller komme med på kursus, som strækker sig over flere dage.

Fælles for tilbuddene er, at du vil opleve ikke at være alene med din diabetes. De fleste oplever, at skuldrene sænker sig, når diabetes bliver reglen snarere end undtagelsen. Og så bliver der også mere plads til at snakke om alt muligt andet i ungdomslivet. 

Få overblik over de forskellige tilbud her på siden.

Diabeteskammerater

Få en diabeteskammerat - for 10-30-årige

Med en diabeteskammerat har du mulighed for at mødes og tale med en anden ung, der selv har type 1-diabetes, og som i dag lever et godt liv med diabetes.

Klik her og læs mere om diabeteskammerat

Undervisning af to fra Diabetesforeningens roadshow

Roadshow: "Ung med diabetes"

Roadshowet er et tilbud til dig, der gerne vil bruge  Skoler, gymnasier, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser kan få besøg af roadshowet ”Ung med diabetes”.

Book roadshowet

Vingsted DK 2449

DiabetesCamp - 14-17 år

Nogle ting er bare federe at tale om med en på sin egen alder om. Kom med på DiabetesCamp 14-17 år.

Læs mere om DiabetesCamp 14-17 år

Ungegrupper - 18-30 år 

Hvad er en Ungegruppe?

Er du medlem af Diabetesforeningen og mellem 18 og 30 år? Så er du automatisk medlem af Ungegruppen i din region, og kan dermed deltage i Ungegruppens arrangementer. Ungegruppen arrangerer aktiviteter og netværk for unge med diabetes.

Hvad kan du bruge en Ungegruppe til?

Ungegruppen arrangerer en række arrangementer hvert år. Det kan f.eks. være caféaftener, foredrag og grillaftener. Udover arrangementerne etablerer Ungegrupperne også samarbejde med ambulatorier og sundhedscentre.

Ønsker du netværk med andre unge?

Ungegruppen er til for dig, som gerne vil have et netværk med andre unge. Som ung med diabetes kan det være rart at mødes med andre unge, som står over for de samme problemstillinger som dig. Det kan f.eks. være fester, rejser, forældre, kærester eller bare livet som ung med diabetes.

Podcast om ungegrupper

Sukkersygt Podcast

Udover at Amanda og Amanda begge er frivillige i Diabetesforeningen, producerer de også deres egen podcast "Sukkersygt", hvor de i dette afsnit taler om, hvad de selv har fået ud af at være en del af ungegrupperne.

Hør podcasten i Apple Podcast

Podcasten er produceret af Amanda og Amanda i 2021.

Find din lokale ungegruppe her