Håndboldfitness Smalt Format

Kom godt i gang med en aktiv livsstil med diabetes

Det første skridt er altid det sværeste, men når først du er i gang, tager det ene skridt det andet.

Du er garanteret i gang – uden at vide det

Al bevægelse tæller. Så mon ikke du allerede er i gang? Tænk over, hvor meget du bevæger dig hver dag fra morgen til aften:

 • Rejser dig op (fra sofaen, sengen, spisebordet osv.)
 • Støvsuger
 • Vasker gulv
 • Ordner vasketøj
 • Går på trapper
 • Slår græs
 • Leger med børn og børnebørn
 • Går tur med hunden
 • Handler
 • Går over til naboen
 • Går eller cykler

Sådan kan du skrue op

Gør først og fremmest mere at det, du allerede gør. Næste skridt er at finde ud af, hvilke knapper, du kan skrue på, så du bevæger dig endnu mere i hverdagen. Hvad kunne få dig ud på en ekstra gåtur? Hvad kunne få dig til at cykle eller gå hen og handle i stedet for at tage bilen?

Den gode kombination

Det er godt, hvis du formår at kombinere kredsløbs- og styrketræning, og evt. supplerer med noget træning for din balance og smidighed. På den måde får du rørt hele kroppen uden at overbelaste den.

Gerda Sigismund træner

Mathilde blev min redning

Gerda Siegismund var hårdt medtaget efter en omgang corona. Men online-træningen på Diabetesforeningens facebookside hjalp hende med at vende tilbage til hverdagen.

Læs Gerdas historie og træn med online

Gurli fra gå-gruppen i Aalborg

Gå-grupper

Kunne du tænke dig at gå ture sammen med andre, der kender til livet med diabetes? Find din lokale gå-gruppe og vær med i fællesskabet.

Læs mere om gå-grupperne

Fysiske Aktivitet Og Diabetes

Motivationsgrupper

Motivationsgrupperne har fokus på at lave sund mad sammen, fysiske aktiviteter og udveksle erfaringer om livet med diabetes 2.

Læs mere om motivationsgrupper

Nem motion – rejs dig op

Noget af det bedste, og mest enkle, du kan gøre for dig selv, er at rejse dig op.

Hvis du sidder stille længere tid ad gangen på arbejdet, i sofaen, ved spisebordet, i bilen eller i bussen, så rejs dig op ind i mellem og bliv stående i fem minutter. Bevæg dig gerne imens, og rejs dig op mange gange i løbet af dagen.

Se Diabetesforeningens inspirationsfilm her

Læg langsomt ud

Når du lægger ud stille og roligt, får din krop mulighed for gradvist at vænne sig til det nye aktivitetsniveau, og det mindsker risikoen for skader.

Start f.eks. med at gå eller cykle korte ture, som du gradvist gør længere eller mere udfordrende. Du kan give dig selv mere udfordring ved at vælge en ny rute, der byder på mere bakket terræn, trapper og vekslende underlag.

Det er normalt at blive træt og øm

Især i begyndelsen vil du kunne opleve træthed og ømme muskler. Det er helt normalt, hvis du har bevæget dig mere, end du er vant til. Det er også helt normalt, at hjertet slår hurtigere, og at du bliver stakåndet. Det er netop her, hvor du bliver presset og forpustet, at du kan gøre endnu mere for din sundhed.

Husk altid at lytte til din krop, og stop op, eller juster din fysiske aktivitet, hvis du får ondt i leddene.

Hold fast og bliv ved

Den første måned er den sværeste. Det er helt naturligt, at det er svært at indføre nye vaner i hverdagen. Dagene er ikke ens, og nogle dage har du mere overskud end andre. Det vigtigste er, at du kigger fremad. Fejr dine succeser, og fokuser på det, du gør, i stedet for det, du ikke gør.

Når først du har vænnet din krop til at bevæge sig hver dag, begynder den at samarbejde, så den selv kalder på sin motion.

image-text
Holdgrydenikogogrordigimens 1024X1024@2X

Inspiration til motion og sund kost

I bogen 'Hold gryden i kog – og rør dig imens' er der fokus på et godt helbred og øget livskvalitet. Du får appetitlig inspiration til at kombinere sund motion og sund kost.
Motionskonsulent

Motion og diabetes

Tal med vores motionskonsulent og få tips og tricks til diabetes og motion