Gurli fra gå-gruppen i Aalborg

Gå med Diabetesforeningen

Kunne du tænke dig at gå ture sammen med andre, der kender til livet med diabetes? Find din lokale gå- eller vandregruppe og kom med i fællesskabet.

Kom ud at gå sammen med din lokale gå- eller vandregruppe

Når du vandrer eller går tur, gør du noget godt for både din krop og dit sind. Og når det er i selskab med andre, der kender livet med diabetes, træder du samtidig ind i et fællesskab med støtte og sammenhold.

Gå- og vandregrupperne er tilbud til dig, der kan lide at gå ture sammen med andre. Der er fokus på natur, fællesskab, sammenhold, den gode samtale og spændende aktiviteter. Og der er plads til alle, uanset form og forudsætninger. 

Diabetesforeningens mål er at etablere gå- og vandregrupper i hele Danmark.

Du kan gå med i både gå-grupper og vandregrupper

Gå-gruppen er din lokale gruppe

I gå-grupperne går du med på kortere ture i gruppens lokalområde. Turene tilpasses, så alle kan være med.

I din lokale gå-gruppe møder du andre, der kender til livet med diabetes. Grupperne giver dig mulighed for at gøre nye bekendtskaber i uformelle rammer, hvor du samtidig får frisk luft og rørt kroppen. Det giver dig øget energi og større overskud. Og så er der det med blodsukkeret – når du dyrker motion, bliver det nemmere at holde styr på dit blodsukker.

På Danmarkskortet her på siden kan du se, hvor der er en gå-gruppe i nærheden af dig. Vi arbejder løbende på at få etableret flere gå-grupper.

Grupperne har alle en vært, der sørger for at planlægge en rute, alle kan være med på og skaber de gode rammer for det lille gå- eller vandrefællesskab. Det er op til værten hvor og hvornår gruppen går. Mange værter prioriterer at mødes efter gåturen til en kop kaffe eller andre sociale aktiviteter.

Kontakt gå-værten for gruppen eller besøg den regionale ’Gå med Diabetesforeningen’ Facebookgruppe ’Gå med Diabetesforeningen i (din region)’ for at se om der er gå-grupper i dit lokalområde. På Facebook kan du læse mere om gå-grupperne, og hvad der kendetegner netop deres fællesskab.

Vandregrupperne samler regionen

I vandregrupperne går du typisk længere ture på 8+ kilometer på forskellige ruter i din region.

Vandregrupperne er for dig, der gerne vil gå lidt længere. I din regionale vandregruppe møder du også andre, der lever med diabetes og gerne vil ud i naturen. Du får udforsket din regions skønne natur og måske udfordret dine terrængående egenskaber. Hver vandregruppe har en eller flere værter, der planlægger turene og sørger for rammerne om det gode sammenhold på stierne.

Du finder din lokale vandregruppe på Facebook, hvor turene også bliver annonceret:

Gå til Vandregruppen for Fyn

Gå til Vandregruppen for Midt- og Østjylland

Gå til Vandregruppen for Midt-, Vest- og Sydsjælland

Mangler du en vandregruppe nær dig? Skriv til frivillig@diabetes.dk og hør mere om dine muligheder.

Mangler du en gruppe i dit område? - Bliv gå- eller vandrevært

Hvis der ikke er gå-grupper i dit lokalområde, kan du starte en gruppe op. Har du lysten til at komme ud i det blå med andre mennesker med diabetes, så kan Diabetesforeningen hjælpe dig i gang.

Læs mere om at starte en gruppe op nær dig

Teamwalk Tur 3