Motionsformer

Online motion

Her finder du inspiration til motions- og træningsprogrammer, du kan lave hjemme.

Motion er godt for alle, og særlig godt for mennesker med diabetes. Her kan du finde en række gode hjemme-motionsforslag. Øverst på siden finder du aktivitetsplaner til download og videoer af styrketræningen fra planerne. Længere nede har vi samlet links til egne og andres gode inspirationskilder til motion.

God fornøjelse med træningen!

Livetræning og yoga på Facebook og Teams

Diabetesforeningen og GF Fonden har lavet en række online hjemmetræninger på Facebook og Microsoft Teams. Træning og yoga foregår hver uge på forskellige tidspunkter, og er for alle niveauer. Hold øje med vores arrangementer på diabetes.dk og hop i træningstøjet sammen med de andre - hjemmefra.

Aktivitetsplaner

I samarbejde med TrygFondens Center for Aktiv Sundhed har vi lavet to ugeplaner til dig, der gerne vil i gang med motionen hjemmefra. Nedenfor finder du planerne som pdf efterfulgt af videoer, der viser øvelserne til styrketræning.

Aktivitetsplan for uge 1-2

Til aktivitetsplanen for uge 1 og 2 er der lavet videoer med øvelserne fra planen i tre sværhedsgrader. Mellem-graden indeholder øvelserne vist i planen.

Aktivitetsplan for uge 3-4-5

Til aktivitetsplanen for uge 3, 4 og 5 er der lavet en samlet video med øvelserne fra planen. 

Hent aktivitetsplanen for uge 3-4-5 (pdf)

Inspiration til motion

Der er mange aktører, der tilbyder god inspiration til motion i disse dage. Her har vi samlet et udpluk, som du måske også kan få glæde af:

Sport og motionsformer (Diabetesforeningen)

  • Dansk Firmaidrætsforbund laver 10 minutters kollegamotion, hvor alle kan være med, hver dag kl. 12.20 på Facebook. Tirsdag og torsdag sender de fyraftensmotion med forskellige kendte danske atleter kl. 16.00-16.30. Besøg Firmaidræts Facebookside.
  • Få inspiration til gå-, løbe- og cykelture i din region på udinaturen.dk

Aktivitetsplanerne er udarbejdet i samarbejde med Trygfondens Center For Aktiv Sundhed.