Drikke
Æblegløgg
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
775/190
kJ/kcal
Energi
15
g
Kulhydrat
4
g
Fedt
2
g
Protein
50
g
Frugt/grønt pr. stk.
6
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 glas
½ l æblejuice eller æblemost
3 skiver frisk ingefær
3 kanelstænger
3-4 hele kardemommefrø
4-5 hele nelliker
2 æbler (ca. 200 g)
1 flaske tør hvidvin (75 cl)
40 g mandelsplitter (ca. 1 dl)
1½ tsk. Perfect Sød eller andet flydende sødemiddel
Sådan gør du
Bland æblemost, ingefær og krydderier i en gryde, og lad det småkoge under låg i ca. 15 min.
Tag det af varmen, og lad det stå og trække i et par timer og gerne til næste dag – opbevar det koldt.
Si ingefær og krydderier fra koncentratet.
Skær æblerne i tynde skiver.
Tilsæt hvidvin, mandelsplitter og æbler, og varm gløggen godt igennem uden at koge.
Tip
Kom krydderierne i en tepose, så behøver du ikke at si koncentratet.
Du kan lave koncentratet et par dage i forvejen og opbevare det i køleskab.