Desserter og kager
Æblehorn
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
425/100
kJ/kcal
Energi
17
g
Kulhydrat
2
g
Fedt
3
g
Protein
15
g
Frugt/grønt pr. stk.
30
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
24 stk.
2 dl vand
100 g havregryn, finvalsede (ca. 3 dl)
3 dl mini- eller skummetmælk
1 pakke gær (50 g)
1 spsk. flydende fedtstof
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
½ tsk. stødt ingefær
200 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 3½ dl)
ca. 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
Fyld
½ dl vand
4 æbler (ca. 400 g)
1½ tsk. stødt kanel
sødemiddel, gerne flydende
Pensling/pynt
mælk
2 spsk. hasselnøddeflager (ca. 20 g)
Sådan gør du
Kog vandet, og hæld det over havregrynene, og lad det trække i et par min.
Lun mælken, og rør gæren ud i den. Kom havregrynene i. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen grundigt. Dæk den til, og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 min.
Fyld
Skræl æblerne, og skær dem i tern. Kog æblerne i ca. 10 min. ved middel varme, mos dem evt. med en gaffel, og afkøl dem derefter. Tilsæt kanel, og smag æblegrøden til med sødemiddel.
Slå dejen ned, og del den i 3 stykker. Rul hvert stykke til en cirkel. Del cirklen i 8 trekanter, og læg 1 spsk. æblegrød på hver trekant. Rul dejen sammen fra den brede ende mod spidsen, og form den til horn.
Stil hornene på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 20 min. Pensl æblehornene med mælk, og drys hasselnøddeflager over.
Bag hornene ved 200˚ C i ca. 15 min. Afkøl dem på en bagerist.
Servering
Server æblehorn som et mellemmåltid, eller som sødt til kaffen.