Varme retter
Æggekage med grønt
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
825/195
kJ/kcal
Energi
11
g
Kulhydrat
11
g
Fedt
12
g
Protein
155
g
Frugt/grønt pr. person
4
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 stort løg, gerne rødløg (ca. 210 g)
1 spsk. flydende fedtstof
200 g grønne bønner
6 æg
1 dl skummet- eller minimælk
1 spsk. majsstivelse eller kartoffelmel
1 tsk. salt
peber
2-3 tomater (ca. 200 g)
Pynt
purløg
Sådan gør du
Snit eller hak løget, og svits det i fedtstoffet. Tilsæt bønnerne, og varm dem med.
Pisk æg, mælk, majsstivelse eller kartoffelmel, salt og peber sammen, og hæld det over grøntsagerne.
Lad æggemassen stivne ved svag varme. Rør forsigtigt, eller læg låg på, så æggemassen stivner helt. Skær tomaterne i tynde skiver, og fordel dem på, når æggemassen er halvstiv.
Klip purløget. Drys det på retten, lige inden du serverer den.
Servering
Server æggekage med grønt med salat, og evt. rugbrød til.
Variation
Forårsløg eller porre kan erstatte løg.
Du kan anvende broccoli, grønne asparges, edamamebønner eller sukkerærter i stedet for grønne bønner.
Tip
Du kan lave æggekagen i et ovnfast fad og tilberede den ved 200⁰ C i ca. 25 min. Læg evt. låg eller stanniol over de første 15 min.