Varme retter, Vegetar
Æggekage, spansk
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1200/285
kJ/kcal
Energi
28
g
Kulhydrat
12
g
Fedt
14
g
Protein
125
g
Frugt/grønt pr. person
9
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
2 løg (ca. 200 g)
2 gulerødder (ca. 125 g)
1 rød peberfrugt (ca. 180 g)
1 fed hvidløg
11-12 små kogte kartofler (ca. 400 g)
1 spsk. flydende fedtstof
1 tsk. røget paprika
6 æg
1 dl skummet- eller minimælk
1 tsk. salt
peber
1 spsk. majsstivelse
1 dl oliven efter smag (ca. 50 g)
Pynt
bredbladet persille
Sådan gør du
Skær løget i tynde skiver. Skær gulerødder og peberfrugt i små tern, og hak hvidløget. Skær kartoflerne i skiver.
Svits kartofler, løg og hvidløg i fedtstoffet i ca. 5 min ved middel varme. Rør i det undervejs. Tilsæt gulerødder, peberfrugt og røget paprika.
Pisk æggene sammen, og tilsæt mælk, salt, peber og majsstivelse. Hæld æggemassen over grøntsagerne, og skru ned for varmen. Bag æggekagen færdig i ca. 20 min., til den er stivnet.
Skær oliven i mindre stykker, og drys dem over æggekagen. Drys hakket persille over til sidst.
Servering
Server æggekagen som middagsret med f.eks. rugbrød og salat til.
Tip
Pisk æggene grundigt, så du får pisket luft i massen.
Du kan tilberede æggekagen i ovnen, når æggemassen er hældt over de svitsede kartofler og grøntsager. Bag den ved 200° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.