
Tilbehør, Salater
Ærtesalat
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
425/105
kJ/kcal
Energi
12
g
Kulhydrat
4
g
Fedt
3
g
Protein
150
g
Frugt/grønt pr. person
7
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
2 gulerødder (ca. 150 g)
2 poser sukkerærter eller friske ærter (ca. 250 g)
1 pakke salatblade, f.eks. babyspinat (ca. 100 g)
100 g blåbær
Marinade
2 spsk. hvid balsamicoeddike
1 spsk. olie
1 tsk. honning eller sukker
salt, peber
Sådan gør du
Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Overhæld ærterne med kogende vand. Bland grøntsagerne med salatbladene.
Pisk ingredienser til marinaden sammen, og smag til med salt og peber.
Vend marinaden i grøntsagerne lige inden servering. Drys blåbærrene over.
Servering
Server salaten som tilbehør til f.eks. kylling, fisk eller en grøntsagsret.
Variation
Frosne fine ærter kan erstatte sukkerærterne.