
Varme retter
Ærtesuppe med rejer
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
950/225
kJ/kcal
Energi
20
g
Kulhydrat
6
g
Fedt
20
g
Protein
205
g
Frugt/grønt pr. person
4
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 stort løg (ca. 210 g)
1 fed hvidløg, kan udelades
1 spsk. flydende fedtstof
1 l grøntsagsbouillon
600 g fine ærter, friske eller frosne
1 dl madlavningsfløde med højst 5 % fedt
evt. salt, hvid peber
200 g rejer, friske eller frosne
½ citron
1 lille bakke karse
Sådan gør du
Hak løg og hvidløg, og svits dem let i fedtstoffet, uden at de bliver brune. Tilsæt bouillon, og kog løgene i ca. 10 min. Tilsæt ærterne, og kog i yderligere ca. 5 min.
Blend suppen. Tilsæt fløde, og kog suppen op. Smag til med salt og peber.
Optø rejerne, hvis de er frosne. Pres den halve citron. Krydr rejerne med citronsaft, salt og peber.
Klip karsen, og vend den i. Kom rejerne i suppen lige inden servering.
Servering
Server ærtesuppe med rejer med fuldkornsbrød.
Hvis du spiser suppen uden brød, rækker portionen til 2-3 personer.
Variation
Brug kyllinge- eller skinkestrimler i stedet for rejer. Udelad så citronsaften.