Kolde retter
Andebrystsalat
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1625/385
kJ/kcal
Energi
25
g
Kulhydrat
15
g
Fedt
35
g
Protein
240
g
Frugt/grønt pr. person
6
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
2 andebrystfileter (ca. 600 g)
salt, peber
1 rødløg (ca. 100 g)
1 knoldselleri (ca. 750 g)
1 citron
40 g hasselnøddekerner
1 spsk. akaciehonning
2 tsk. stødt kanel
1 knsp. salt
100 g friske salatblade, f.eks. spinat
Marinade
2 spsk. rødvinseddike
saft af 1 appelsin
2 tsk. olie
salt, peber
Sådan gør du
Krydr andebrystfileterne med salt og peber. Brun fileterne i ca. 10 min. ved 250° C midt i ovnen. Steg videre ved 200° C i ca. 20 min. Afkøl fileterne derefter. Skær skindet fra, og skær fileterne i skiver.
Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Skræl sellerien, og skær den i små tern. Kog sellerien i ca. 5 min. i letsaltet vand tilsat saften af 1 citron. Afkøl ternene derefter.
Tørrist nødderne ved høj varme, hvorefter du tilsætter honning, kanel og salt. Rør, indtil nødderne er dækkede. Afkøl blandingen på et stykke bagepapir.
Bland salatbladene med alle ingredienserne på nær nødderne.
Pisk ingredienser til marinaden sammen, og hæld den over salaten inden servering. Hak nødderne groft, og drys dem over salaten.
Servering
Server andebrystsalat som frokostret, evt. med groft brød.