Kolde retter, Madpakker og pålæg
Andepaté
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. skive
400/90
kJ/kcal
Energi
4
g
Kulhydrat
3
g
Fedt
11
g
Protein
17
g
Frugt/grønt pr. stk.
5
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
12 skiver
1 andebryst (ca. 150 g)
2 spsk. portvin (kan udelades)
1 porre (ca. 200 g)
400 g hakket kalvekød med højst 10 % fedt
1 æg
1 dl finvalsede havregryn
ca. 1½ dl skummet- eller minimælk eller andebouillon
1 tsk. tørret timian
1 tsk. salt
peber
Sådan gør du
Fjern skindet fra andebrystet, og skær det i små tern. Vend evt. andebryststykkerne i portvinen, og lad det trække, mens du tilbereder porrerne. Skær porren i tynde skiver, og hæld kogende vand over. Afdryp porreringene. Bland kalvekød, æg, havregryn, mælk eller bouillon og krydderier.
Tilsæt andebryst og porrer, og rør farsen godt sammen. Fordel farsen i en aflang form ca. 1 l. Bag pateen ved 200⁰ C i ca. 1 time på nederste ovnrille, til den er gennembagt. Afkøl pateen, så er den nemmere at skære i skiver.
Servering
Server andepaté til frokost, f.eks. med rugbrød og rødkålssalat.