Tilbehør, Salater
Artiskoksalat
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
575/140
kJ/kcal
Energi
11
g
Kulhydrat
7
g
Fedt
6
g
Protein
150
g
Frugt/grønt pr. person
6
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
2 glas artiskokhjerter i olie (ca. 280 g drænet)
1 fennikel (ca. 140 g)
1 rødløg (ca. 100 g)
1 bakke rucolasalat (ca. 75 g)
50 g sorte oliven (ca. 1 dl)
Marinade
1 spsk. sennep, gerne grovkornet
1 spsk. olie, evt. fra artiskokhjerterne
1 tsk. akaciehonning
salt, peber
25 g parmesan (ca. ½ dl)
Sådan gør du
Dræn artiskokhjerter for olien. Gem eventuelt noget af olien til marinaden.
Snit fenniklen i tynde strimler.
Skær rødløget i skiver.
Bland grøntsagerne med oliven og rucolasalat.
Rør ingredienserne til marinaden sammen, og vend det i salaten.
Pynt med tynde høvlede skiver parmesan.
Servering
Server artiskoksalat som tilbehør til f.eks. grillet laks, kylling eller en grøntsagsret.