Bærmousse med topping

Desserter og kager

Bærmousse med topping

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

525/125

kJ/kcal

Energi

13

g

Kulhydrat

4

g

Fedt

9

g

Protein

70

g

Frugt/grønt pr. person

9

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

250 g blandede frosne bær
½ citron
1 tsk. vaniljesukker
2 blade husblas
2 dl skyr
sødemiddel svarende til ca. 20 g sukker
1 bæger pasteuriserede æggehvider (ca. 40 g)
15 g sukker


Pynt
friske bær
25 g mandelsplitter

Sådan gør du

Kom frosne bær, saften af en halv citron og vaniljesukker i en gryde. Lad det koge op, og mos bærrene grundigt.

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.

Si bærmosen fri for kerner, og opløs husblassen i den varme bærgrød. Lad den køle lidt af.

Bland skyr i bærgrøden. Smag til med sødemiddel.

Pisk æggehvide sammen med sukker til marengs. Vend bærblandingen forsigtigt i.

Fordel moussen i 4 glas eller skåle, og stil dem på køl i mindst 4 timer, til de er stivnet.

Pynt med friske bær og mandelsplitter.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.