Desserter og kager
Bærmousse med topping
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
525/125
kJ/kcal
Energi
13
g
Kulhydrat
4
g
Fedt
9
g
Protein
70
g
Frugt/grønt pr. person
9
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
250 g blandede frosne bær
½ citron
1 tsk. vaniljesukker
2 blade husblas
2 dl skyr
sødemiddel svarende til ca. 20 g sukker
1 bæger pasteuriserede æggehvider (ca. 40 g)
15 g sukker
Pynt
friske bær
25 g mandelsplitter
Sådan gør du
Kom frosne bær, saften af en halv citron og vaniljesukker i en gryde. Lad det koge op, og mos bærrene grundigt.
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
Si bærmosen fri for kerner, og opløs husblassen i den varme bærgrød. Lad den køle lidt af.
Bland skyr i bærgrøden. Smag til med sødemiddel.
Pisk æggehvide sammen med sukker til marengs. Vend bærblandingen forsigtigt i.
Fordel moussen i 4 glas eller skåle, og stil dem på køl i mindst 4 timer, til de er stivnet.
Pynt med friske bær og mandelsplitter.