Brød
Bagels med spelt
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
625/150
kJ/kcal
Energi
24
g
Kulhydrat
2
g
Fedt
6
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. stk.
44
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
14 stk.
2½ dl skummet- eller minimælk
½ pakke gær (25 g)
1 æg
1 spsk. fedtstof
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
250 g fuldkornsspeltmel (ca. 4 dl)
ca. 250 g sigtet speltmel (ca. 4 dl)
Til kogning
1 l vand
2 tsk. salt
Pensling
1 æg
Sådan gør du
Lun mælken og rør gæren ud i den. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af det sigtede speltmel tilbage. Ælt dejen godt igennem. Dæk dejen til, og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 minutter.
Slå dejen ned, del den i 14 stykker, og rul dem til pølser. Saml hver dejpølse til en ring.
Tilsæt salt i vandet, og lad det koge op. Kog ringene i vandet i ca. 2 min. ad nogle omgange. Tag dem op med en hulske, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl ringene med et sammenpisket æg, og bag dem ved 200° C i ca. 18 min. på midterste ovnrille. Afkøl speltbagels på en bagerist.
Servering
Server bagels til morgenmad eller mellemmåltid.
Variation
Du kan erstatte fuldkornsspeltmel med andet fuldkornsmel, f.eks. grahamsmel.
Du kan erstatte sigtet speltmel med hvedemel.