Varme retter
Bagt fiskefars med porre
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1425/340
kJ/kcal
Energi
38
g
Kulhydrat
5
g
Fedt
32
g
Protein
215
g
Frugt/grønt pr. person
9
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
2 personer
1 stor porre (ca. 300 g)
½ bakke champignon (ca. 100 g)
5 soltørrede tomater (ca. 25 g)
½ tsk. salt
225 g hakket torsk eller sej
1 lille æg
2 spsk. kartoffelmel
2 spsk. finvalsede havregryn
½ dl mini- eller skummetmælk
½ tsk. salt
peber, gerne hvid
Topping
1 skive fuldkornsbrød, gerne daggammelt (ca. 50 g)
½ citron, usprøjtet
½ fed hvidløg
2 spsk. frisk hakket persille
salt, peber
Sådan gør du
Snit porren meget fint, og læg stykkerne i et ovnfast fad. Skær champignonerne i skiver eller kvarte. Skær de soltørrede tomater i strimler. Bland champignon og tomater i porrerne.
Rør hakket torsk med æg, kartoffelmel, havregryn, mælk, salt og peber og rør farsen godt. Fordel farsen oven på grøntsagerne.
Riv brødet, eller smuldr det helt fint. Riv ½ tsk. skal af citronen. Bland det med presset hvidløg, persille, salt og peber. Fordel blandingen på fiskefarsen.
Bag retten ved 200⁰ C i ca. 35 min. på midterste ovnrille, til farsen er gennemstegt, og toppingen er sprød.
Servering
Server bagt fiskefars med porrer med ovnstegte kartofler eller groft brød.
Variation
Du kan anvende blandet torsk og laks til fiskefarsen, evt. en færdig fiskefars.
Anvend andre grøntsager efter årstiden, f.eks. løg, squash, spidskål.