Tilbehør, Salater
Bagt rødkål med kaffe
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
575/135
kJ/kcal
Energi
19
g
Kulhydrat
4
g
Fedt
4
g
Protein
200
g
Frugt/grønt pr. person
8
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 lille rødkål (ca. 600 g)
1 stort rødløg (ca. 210 g)
Marinade
1½ dl stærk kaffe
1 lille dåse tomatpuré (70 g)
¼ dl æbleeddike
1 spsk. olie
1½ tsk. salt
peber
25 g tørrede tranebær
Pynt
evt. bredbladet persille
Sådan gør du
Fjern stokken fra rødkålen, og snit kålen groft. Skær rødløget i tynde både.
Pisk marinaden sammen, og vend grøntsagerne i den.
Læg grøntsagerne i et ovnfast fad. Hak tranebær groft, og drys dem over. Dæk fadet med stanniol.
Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 25 min. ved 200° C.
Drys evt. bredbladet persille over grøntsagerne lige inden servering.
Servering
Server bagt rødkål med kaffe som tilbehør til f.eks. andebryst, flæskesteg, frikadeller eller som tilbehør til frokost.