Tilbehør, Salater, Varme retter
Bagt selleri med græskarcreme
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
475/115
kJ/kcal
Energi
15
g
Kulhydrat
4
g
Fedt
4
g
Protein
225
g
Frugt/grønt pr. person
7
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 stor knoldselleri (ca. 550 g)
1 spsk. olie
3-4 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret
salt, peber
Græskarcreme
½ græskar, f.eks. hokkaido (ca. 350 g uden skræl, ca. 600 g med skræl)
½ citron
½ dl skyr eller andet syrnet mælkeprodukt naturel med højst 1,5 % fedt
salt, peber
Sådan gør du
Skær sellerien i skiver og derefter i mindre stykker. Bland olie, timian, salt og peber i en plastikpose, og vend selleriternene godt i blandingen. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag sellerien ved 200° C i 10-15 min. på midterste ovnrille, til den er tilpas mør. Afkøl den.
Skær græskarret i skiver, og bag dem samtidig med sellerien, til det er mørt. Afkøl det, og fjern skrællen.
Pres saften af citronen. Blend græskar med citronsaft. Tilsæt skyr, og smag til med salt og peber.
Kom lidt af græskarcremen på, og server resten til.
Servering
Server retten til f.eks. ovnstegt kylling, farsbrød eller til en grøntsagsret.
Tip
Lav dobbelt portion græskarcreme, og brug den som dip til grøntsagssnacks.
Cremen er også god i fuldkornspitabrød, til at smøre på en fuldkornssandwich, -wrap eller lignende. Suppler med f.eks. salat og kylling.