Desserter og kager
Bagte figner med orangecreme
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
525/125
kJ/kcal
Energi
16
g
Kulhydrat
6
g
Fedt
4
g
Protein
40
g
Frugt/grønt pr. person
16
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
4 friske figner (ca. 150 g)
25 g pekannødder
½ appelsin, usprøjtet
2 spsk. græsk yoghurt 2 % eller andet magert syrnet mælkeprodukt
1 tsk. flydende margarine
sødemiddel svarende til ca. 10 g sukker
Orangecreme
½ appelsin, usprøjtet
100 g græsk yoghurt 2 % eller andet magert syrnet mælkeprodukt
1 spsk. Grand Marnier, kan udelades
2 tsk. flydende honning
Sådan gør du
Skær to snit på kryds i toppen af fignerne. Pres lidt på siderne, så frugterne åbner sig.
Hak pekannødderne. Riv ¼ tsk. skal af appelsinen, og pres saften ud. Bland nødder, appelsinskal og 1 spsk. appelsinsaft med yoghurt og margarine. Smag til med sødemiddel.
Fordel blandingen i fignerne, og stil dem i et ovnfast fad.
Bag frugterne ved 200° C i 15-20 min., til toppen er gylden, og de er bagte.
Orangecreme
Riv ¼ tsk. skal af appelsinen, og pres lidt af saften ud. Rør fromage frais med appelsinskal og 1 spsk. saft. Tilsæt Grand Marnier og honning.
Servering
Server bagte figner med orangecreme som dessert.
Alternativ
Anvend hasselnødder eller mandler i stedet for pekannødder.