Tilbehør, Salater
Bagte gulerødder med mandelpesto
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
975/235
kJ/kcal
Energi
17
g
Kulhydrat
15
g
Fedt
1
g
Protein
220
g
Frugt/grønt pr. person
8
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
6 store gulerødder (ca. 875 g), gerne i forskellige farver
1 spsk. olie
1 tsk. stødt paprika efter smag, f.eks. røget
salt, peber
Mandelpesto
⅔ dl mandler (ca. 40 g)
1 bundt persille
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
salt
Sådan gør du
Skær gulerødderne i tynde stave.
Bland olie, paprika, salt og peber i en plastikpose, kom gulerødderne i, og ryst posen godt.
Læg gulerødderne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200° C i ca. 10 minutter, til de er møre, men stadig har bid.
Læg mandlerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200° C i ca. 5 minutter, til de får lidt farve.
Klip de grove stilke af persillen. Hak persille, hvidløg og mandler, og bland dem sammen med olie og citronsaft. Brug f.eks. en minihakker, eller blend massen groft. Smag til med salt.
Læg gulerødderne på et fad, fordel pestoen over, eller server den til.
Servering
Server de bagte gulerødder lune eller kolde med mandelpesto til f.eks. laks, kylling eller en grøntsagsret.
Variation
Gulerødder kan helt eller delvist erstattes af knoldselleri, persillerod eller pastinak.
Brug frisk grønkål i stedet for persille i pestoen.
Tip
Du kan grille gulerødderne på havegrillen.
I ovnen kan du bage gulerødder og mandler samtidig.