Bagte gulerødder med mandelpesto

Tilbehør, Salater

Bagte gulerødder med mandelpesto

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

975/235

kJ/kcal

Energi

17

g

Kulhydrat

15

g

Fedt

1

g

Protein

220

g

Frugt/grønt pr. person

8

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

6 store gulerødder (ca. 875 g), gerne i forskellige farver
1 spsk. olie
1 tsk. stødt paprika efter smag, f.eks. røget
salt, peber

 

Mandelpesto
⅔ dl mandler (ca. 40 g)
1 bundt persille
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
salt

Sådan gør du

Skær gulerødderne i tynde stave.

Bland olie, paprika, salt og peber i en plastikpose, kom gulerødderne i, og ryst posen godt.

Læg gulerødderne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200° C i ca. 10 minutter, til de er møre, men stadig har bid.

Læg mandlerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200° C i ca. 5 minutter, til de får lidt farve.

Klip de grove stilke af persillen. Hak persille, hvidløg og mandler, og bland dem sammen med olie og citronsaft. Brug f.eks. en minihakker, eller blend massen groft. Smag til med salt.

Læg gulerødderne på et fad, fordel pestoen over, eller server den til.

Servering

Server de bagte gulerødder lune eller kolde med mandelpesto til f.eks. laks, kylling eller en grøntsagsret.

Variation

Gulerødder kan helt eller delvist erstattes af knoldselleri, persillerod eller pastinak.

Brug frisk grønkål i stedet for persille i pestoen.

Tip

Du kan grille gulerødderne på havegrillen.

I ovnen kan du bage gulerødder og mandler samtidig.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.