
Varme retter
Benløse fugle og jordskokker
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1500/355
kJ/kcal
Energi
26
g
Kulhydrat
9
g
Fedt
38
g
Protein
100
g
Frugt/grønt pr. person
7
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
100 g soltørrede tomater
8 skiver oksekød, f.eks. inderlår (ca. 500 g)
50 g mager bacon, f.eks. backbacon
salt, peber
1 spsk. flydende fedtstof (15 g)
1 lille buket frisk timian eller 1 tsk. tørret timian
3 skalotteløg (ca. 50 g)
250 g jordskokker
1 laurbærblad
ca. 4 dl vand
3-4 dl skummet- eller minimælk
majsstivelse til jævning
salt, peber
kulør
kødnåle
Sådan gør du
Bank kødskiverne flade. Læg en ½ skive bacon og soltørrede tomater på hvert stykke. Rul dem sammen og luk med kødnåle. Krydr rullerne med salt og peber.
Varm fedtstoffet op og brun kødet på alle sider.
Hak løgene fint. Tilsæt timian, løg og laurbærblad. Tilsæt vand, så kødet lige er dækket. Lad retten stege videre i 40-50 min., til kødet er mørt.
Skræl jordskokker, og skær dem i skiver. Lad dem koge med de sidste 10 min. Tilsæt mælken, og varm den op. Jævn saucen og smag til med salt og peber. Tilsæt kulør.
Servering
Server benløse fugle med kartoffelmos.
Erstat gerne halvdelen af kartoflerne med rodfrugter, f.eks. pastinak eller persillerod, og server grøntsager til.
Alternativ
Gulerødder kan anvendes i stedet for jordskokker.
Tip
Du kan tilsætte flere grøntsager til retten – f.eks. pastinak, selleri eller porre. De giver god smag og mere fylde i retten.