Brød, Snacks
Birkesknækbrød
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
250/60
kJ/kcal
Energi
7
g
Kulhydrat
3
g
Fedt
1
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. stk.
37
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
20 stk.
50 g birkes, evt. blandet lyse og blå (ca. ¾ dl)
2 dl fuldkornsrismel eller fuldkornshirsemel (ca. 125 g)
1 dl rismel (ca. 65 g)
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
2 spsk. raps- eller olivenolie
1¼ dl vand
Sådan gør du
Bland de tørre ingredienser sammen. Tilsæt olie og vand, og ælt dejen godt sammen. Rul dejen tyndt ud til ca. 30 cm x 35 cm. Drys birkes over dejen, og rul nogle gange med kagerullen, så de hænger fast. Skær dejen i 20 stykker.
Bag knækbrød ved 200° C i 20-25 min. på næstøverste ovnrille. Afkøl knækbrødene på en rist.
Servering
Server birkesknækbrød til et mellemmåltid.
Variation
Erstat birkes med sesamfrø.
Tilsæt ¼ tsk. tørret fennikel til dejen.
Obs.: Knækbrødene er glutenfri.