Desserter og kager
Biscotti
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
225/55
kJ/kcal
Energi
6
g
Kulhydrat
3
g
Fedt
1
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. stk.
48
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
24 stk.
60 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
60 g hvedemel (ca. 1 dl)
40 g sukker
søde- og bagemiddel svarende til ca. 50 g sukker
½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
50 g mandler
1 lille æg
40 g flydende fedtstof
Sådan gør du
Bland alle de tørre ingredienser. Hak mandlerne groft. Skallen kan blive på. Tilsæt æg og fedtstof, og saml dejen, til den er ensartet.
Form dejen til to stænger ca. 25 cm lange og 4 cm brede. Læg stængerne på en bageplade med bagepapir, og form dem halvrunde.
Bag stængerne ved 175° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.
Tag kagerne ud, og sænk temperaturen til 150° C. Sæt varmluft på. Lad stængerne stå i ca. 5 min., og skær dem derefter i ca. 24 skiver, 1 cm tykke.
Læg skiverne på bagepladen med skærefladen op, og bag dem i ca. 10 min., så de tørrer lidt ud.
Lad småkagerne afkøle på en rist.
Variation
Erstat mandler med hasselnødder.