Biscotti

Desserter og kager

Biscotti

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

225/55

kJ/kcal

Energi

6

g

Kulhydrat

3

g

Fedt

1

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

48

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

24 stk.

60 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
60 g hvedemel (ca. 1 dl)
40 g sukker
søde- og bagemiddel svarende til ca. 50 g sukker
½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
50 g mandler
1 lille æg
40 g flydende fedtstof

Sådan gør du

Bland alle de tørre ingredienser. Hak mandlerne groft. Skallen kan blive på. Tilsæt æg og fedtstof, og saml dejen, til den er ensartet.

Form dejen til to stænger ca. 25 cm lange og 4 cm brede. Læg stængerne på en bageplade med bagepapir, og form dem halvrunde.

Bag stængerne ved 175° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.

Tag kagerne ud, og sænk temperaturen til 150° C. Sæt varmluft på. Lad stængerne stå i ca. 5 min., og skær dem derefter i ca. 24 skiver, 1 cm tykke.

Læg skiverne på bagepladen med skærefladen op, og bag dem i ca. 10 min., så de tørrer lidt ud.

Lad småkagerne afkøle på en rist.

Variation

Erstat mandler med hasselnødder.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.