Varme retter
Blomkålspizza
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
2425/575
kJ/kcal
Energi
45
g
Kulhydrat
23
g
Fedt
44
g
Protein
340
g
Frugt/grønt pr. person
9
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
1 person
1 stor fuldkornstortilla (ca. 70 g)
½ lille blomkål (ca. 140 g)
1 dl tomatsovs (ca. 100 g)
½ tsk. krydderier efter smag, f.eks. tørret oregano, timian eller basilikum
¼ tsk. salt
2 forårsløg (ca. 40 g)
1 dl ærter (ca. 60 g)
50 g revet mozzarella med højst 17 % fedt
1 lille pakke lufttørret skinke (ca. 60 g)
Sådan gør du
Del blomkålen i mindre buketter, og blend dem helt fint. Fordel tomatsovs på tortillaen, og dernæst et lag blomkål. Drys krydderier over. Snit forårsløg fint, og fordel dem og ærterne på bunden. Fordel mozzarellaen over grøntsagerne.
Bag pizzaen ved 200° C i 6-8 min., til osten har fået farve.
Skær skinken i mindre stykker, og fordel den på pizzaen, lige når den er kommet ud af ovnen.
Servering
Spis pizzaen straks, evt. med salat til.
Tip
Du kan købe finthakket blomkål, som blomkålsris, på køl og frost.
Overhæld med kogende vand, hvis du foretrækker blomkål med mindre bid.
Du kan fryse en rest mozzarella og tomatsovs.