Tilbehør, Salater, Kolde retter
Blomkålssalat med butterbeans
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
700/170
kJ/kcal
Energi
15
g
Kulhydrat
6
g
Fedt
8
g
Protein
210
g
Frugt/grønt pr. person
5
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 blomkål (ca. 460 g)
1 squash (ca. 285 g)
1 salatløg (ca. 100 g)
1 dåse butterbeans (240 g)
Marinade
1 citron, usprøjtet
1½ spsk. olie – gerne citronolie
salt, peber
1 dl friske krydderurter efter smag
Sådan gør du
Del blomkål i små buketter. Skær squashen i tynde strimler. Snit salatløget fint. Bland grøntsagerne sammen med bønnerne.
Marinade
Riv skallen af 1 citron, og pres saften af den. Bland saft og skal sammen med olie, og smag til med salt og peber. Vend marinaden i grøntsagerne – og lad salaten trække i mindst 1 time.
Vend krydderurterne i salaten lige inden servering.
Servering
Server salaten til fjerkræ, fisk eller kød eller en grøntsagsret.
Tip
Butterbeans kaldes også limabønner.