Varme retter
Blomkålssuppe med hvide bønner og rugcroutoner
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1350/320
kJ/kcal
Energi
38
g
Kulhydrat
10
g
Fedt
13
g
Protein
190
g
Frugt/grønt pr. person
8
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
2 personer
1 løg (ca. 100 g)
1 spsk. flydende fedtstof
1 lille blomkål (ca. 275 g)
½ dåse hvide bønner (ca. 120 g)
½ l grøntsagsbouillon
2 tsk. æbleeddike
½ dl madlavningsfløde med højst 5 % fedt
evt. ¼ tsk. revet muskatnød
salt, peber, gerne hvid
Croutoner
1 fed hvidløg
2 tsk. olie
2 skiver mørkt rugbrød (ca. 100 g)
Pynt
Bredbladet persille eller kørvel
Sådan gør du
Hak løget, og svits det let i fedtstoffet, uden at det bruner. Skær blomkålen i mindre stykker. Du kan også bruge stokken. Gem nogle små buketter til fyld i suppen.
Tilsæt resten af blomkålen, bønnerne og bouillon, og kog suppen i ca. 15 min., til blomkålen er mør. Pres hvidløget, rør det sammen med olien, og pensl rugbrødsskiverne med det.
Skær brødet i helt små tern. Rist ternene på en pande, til de er sprøde, eller i ovnen ved 200⁰ C i 12-14 min. på midterste ovnrille.
Blend suppen, og smag til med eddike, muskatnød, salt og peber. Tilsæt blomkålsbuketter og madlavningsfløde, og kog i 2-3 min.
Hak persille eller kørvel.
Servering
Server blomkålssuppe med hvide bønner med hvidløgscroutoner med hakket persille eller kørvel og fuldkornsbrød.
Tip
Du kan erstatte bønner på dåse med 60 g tørrede hvide bønner. Udblød og kog bønnerne efter anvisning på emballagen.