Tilbehør, Sovse og dressinger
Blommechutney
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person (50 g, ca. 3 spsk., beregnet med sukker)
225/55
kJ/kcal
Energi
10
g
Kulhydrat
1
g
Fedt
2
g
Protein
45
g
Frugt/grønt pr. person
19
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
Ca. 4½ dl
10 modne blommer (ca. 300 g)
1 rødløg (ca. 100 g)
4 tørrede abrikoser (ca. 30 g)
½ rød chilipeber
1 spsk. olie
1 tsk. stødt ingefær
1 dl frugteddike, f.eks. æbleeddike
1½ tsk. vaniljesukker
sødemiddel svarende til ca. 60 g sukker, gerne flydende, eller 60 g sukker
salt, peber
Sådan gør du
Halver blommerne, og fjern stenene. Skær blommerne i mindre stykker. Halver løget, og skær det i tynde skiver. Skær abrikoserne i mindre stykker. Fjern ”strengene” fra chilien, og skær den i meget små stykker.
Svits løget i olien i et par minutter, uden at det tager farve. Tilsæt blommer, abrikoser, chili, ingefær, vaniljesukker og eddike. Lad chutneyen småkoge i ca. 15 min., til blommerne er kogt let ud. Tilsæt sødemiddel eller sukker, og smag til med salt og peber.
Servering
Server chutneyen til fjerkræ, fisk eller stegt kød.
Opbevaring
Chutneyen kan holde sig i køleskab i ca. en uge.