Brød
Bradepandebrød med fuldkorn
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. skive
400/95
kJ/kcal
Energi
18
g
Kulhydrat
1
g
Fedt
3
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. stk.
42
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
Ca. 20 skiver
2 dl vand
10 g gær
2 dl syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
1 spsk. flydende fedtstof
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
125 g fuldkornsdurummel (ca. 2 dl)
125 g rugmel (ca. 2 dl)
250 g hvedemel (ca. 4 dl)
Sådan gør du
Lun vandet. Rør alle ingredienserne sammen – dejen skal være lidt klistret.
Fordel dejen i en bradepande (ca. 20x30 cm) med bagepapir. Fugt dejskraberen eller hænderne med vand, hvis dejen klistrer fast, når den trykkes ud i formen. Dæk med plastfilm, og stil det i køleskabet i 6 – 12 timer.
Prik evt. med en gaffel, og sæt brødet i en kold ovn. Tænd på 200° C, og bag brødet i ca. 35 min. Afkøl det ude på en rist.
Servering
Du kan servere bradepandebrød med fuldkorn til morgenmad, i madpakken – f.eks. som brødhapser eller sandwich – og som tilbehør til varm mad.
Opbevaring
Du kan fryse bradepandebrød med fuldkorn.
Tip
Du kan tilsætte 50 g sesamfrø eller 50 g hørfrø til dejen. 1 tsk. rosmarin og 50 g soltørrede tomater i små stykker kan også røres i.
Brug andre typer af fuldkornsmel, f.eks. fuldkornshvedemel, grahamsmel og usigtet speltmel. Halvdelen af melet skal gerne være fuldkornsmel.