Vegetarkost
Braiseret spidskål med kikærter
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1500/360
kJ/kcal
Energi
33
g
Kulhydrat
16
g
Fedt
15
g
Protein
250
g
Frugt/grønt pr. person
7
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
1 spidskål (ca. 800 g)
2 spsk. flydende fedtstof
2 løg, gerne skalotteløg (ca. 200 g)
½-1 rød chili
1 tsk. karry
1 tsk. spidskommen
1 dl røde linser (ca. 75 g)
2 dl grøntsagsbouillon
1 stor dåse light kokosmælk (400 ml)
1 dåse kikærter (ca. 240 g drænet)
salt, peber
evt. frisk koriander og chili til pynt
Sådan gør du
Skær spidskål i kvarte på langs, og drys med lidt salt på de skårne sider.
Steg spidskålene på hver skårne side i halvdelen af fedtstoffet i en stor sauterpande, til det tager lidt farve.
Tag dem af, og stil dem til side.
Snit løg og chili fint, og steg dem i resten af fedtstoffet. Tilsæt krydderier.
Skyl linserne, og tilsæt dem samt bouillon. Lad det koge lidt op.
Tilsæt kokosmælk og kikærter, og rør rundt.
Kom spidskålene tilbage på panden, og hæld noget af væsken over dem.
Dæk panden med et låg, og lad retten simre i ca. 15 min.
Servering
Pynt evt. retten med lidt friske korianderblade og fintsnittet chili. Server braiseret spidskål med kikærter med fuldkornsbulgur eller fuldkornsbrød til.