
Varme retter
Broccoli-løgtærte
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1375/325
kJ/kcal
Energi
35
g
Kulhydrat
12
g
Fedt
16
g
Protein
100
g
Frugt/grønt pr. person
16
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
Dej
100 g syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt (1 dl)
2 spsk. flydende fedtstof
60 g grahamsmel (ca. 1 dl)
100 g hvedemel (ca. 1⅔ dl)
½ tsk. salt
Fyld
2 store løg (ca. 200 g)
½ bundt broccoli (ca. 200 g)
2 æg
100 g syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt (1 dl)
½ dl skummet- eller minimælk
50 g revet ost med højst 17 % fedt
½ tsk. stødt spidskommen
1 tsk. salt
peber
Sådan gør du
Ælt eller rør ingredienserne til dejen godt sammen. Dejen skal være blød. Tryk dejen ud i en tærteform (ca. 22 cm), og stil den i køleskab i ca. 1 time.
Hak løgene. Skær broccolien i små buketter, kom dem i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem trække i ca. 5 min. og afdryp dem.
Prik tærtedejen med en gaffel og forbag den ved 200° C i ca. 10 min. på midterste ovnrille.
Pisk æg, syrnet mælkeprodukt, mælk, ost, spidskommen, salt og peber sammen. Fordel grøntsagerne på tærtebunden og hæld æggemassen over.
Bag tærten i ca. 35 min. ved 200° C på midterste ovnrille.
Servering
Server broccoli-løgtærte med råkost eller anden salat, og evt. fuldkornsbrød til.
Alternativ
Anvend blomkål eller grønne bønner i stedet for broccoli. Rødløg, forårsløg eller porre kan erstatte løg.
Du kan bruge reven muskatnød og udelade stødt spidskommen.