Broccoliboller med ost

Brød

Broccoliboller med ost

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

700/165

kJ/kcal

Energi

26

g

Kulhydrat

3

g

Fedt

8

g

Protein

20

g

Frugt/grønt pr. stk.

33

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

16 stk.

½ pakke gær (25 g)
1 dl lunken vand
3 dl kærnemælk
1 spsk. flydende fedtstof
1 tsk. salt
¾ broccoli (ca. 350 g)
250 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 4 dl)
350 g hvedemel (ca. 5½ dl)
100 g ost med højst 17 % fedt, gerne mozzarella

Sådan gør du

Opløs gæren i lunken vand. Tilsæt kærnemælk, flydende fedtstof og salt.

Snit broccolien meget fint, eller kør den i en minihakker.

Tilføj broccoli og mel. Hold lidt af hvedemelet tilbage.

Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord, og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.

Form dejen til 16 boller, placer dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 15 min. Drys revet ost over, og bag bollerne ved 200° C i ca. 20 min.

Servering

Server broccoliboller med ost som brød til eksempelvis suppe, salat eller som et mellemmåltid.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.