Brød
Broccoliboller med ost
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
700/165
kJ/kcal
Energi
26
g
Kulhydrat
3
g
Fedt
8
g
Protein
20
g
Frugt/grønt pr. stk.
33
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
16 stk.
½ pakke gær (25 g)
1 dl lunken vand
3 dl kærnemælk
1 spsk. flydende fedtstof
1 tsk. salt
¾ broccoli (ca. 350 g)
250 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 4 dl)
350 g hvedemel (ca. 5½ dl)
100 g ost med højst 17 % fedt, gerne mozzarella
Sådan gør du
Opløs gæren i lunken vand. Tilsæt kærnemælk, flydende fedtstof og salt.
Snit broccolien meget fint, eller kør den i en minihakker.
Tilføj broccoli og mel. Hold lidt af hvedemelet tilbage.
Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord, og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Form dejen til 16 boller, placer dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 15 min. Drys revet ost over, og bag bollerne ved 200° C i ca. 20 min.
Servering
Server broccoliboller med ost som brød til eksempelvis suppe, salat eller som et mellemmåltid.