
Varme retter
Broccolisuppe med ostebrød
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1275/305
kJ/kcal
Energi
33
g
Kulhydrat
11
g
Fedt
15
g
Protein
155
g
Frugt/grønt pr. person
7
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 stort løg (ca. 210 g)
1 fed hvidløg, kan udelades
6 kartofler (ca. 360 g)
1 bundt broccoli (ca. 400 g)
1 spsk. flydende fedtstof
1 l bouillon
½ tsk. salt
peber, gerne hvid
1 dl madlavningsfløde med højst 5 % fedt
4 skiver fuldkornsbrød (ca. 125 g)
50 g revet ost med højst 17 % fedt
paprika
Pynt
20-25 mandler
Sådan gør du
Hak løg og hvidløg. Skær kartoflerne i mindre stykker. Del broccolien i buketter, og skær stokken i tern. Gem buketterne til fyld.
Svits løg, kartofler og broccolistok let i fedtstoffet. Det skal ikke brune. Tilsæt bouillon og krydderier, og kog suppen i ca. 15 min., til grøntsagerne er møre.
Blend suppen.
Kom broccolibuketterne i suppen, og kog dem i ca. 3 min., eller til buketterne er tilpas møre.
Tilsæt madlavningsfløde, og smag suppen til.
Rist mandlerne i ovnen eller på en tør pande. Hak dem groft.
Fordel osten på brødskiverne, og drys med paprika.
Rist brødene ved 200⁰ C i ca. 5 min., til osten får lidt farve. Skær brødene i halve.
Servering
Drys hakkede mandler på suppen, og server den med ostebrød til.