Morgenmad
Brunchpandekager med havre
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
275/65
kJ/kcal
Energi
8
g
Kulhydrat
3
g
Fedt
2
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. stk.
37
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
14 stk.
2½ dl finvalsede havregryn (ca. 75 g)
2½ dl kærnemælk
1 dl hvedemel (ca. 60 g)
2 æg
1 spsk. sukker
½ tsk. natron
½ tsk. stødt kardemomme
1 knsp. salt
2 spsk. flydende fedtstof
Sådan gør du
Sæt havregrynene i blød i mælken i ca. 15 min. Pisk mel, æg, sukker, natron, kardemomme og salt i. Tilsæt fedtstoffet, og pisk dejen helt glat.
Fordel knap ½ dl dej på en stegepande, og steg i 2-3 min. Vend pandekagen, og steg færdig på den anden side. Hvis stegepanden har teflonbelægning, behøves ikke ekstra fedtstof.
Bag i alt 14 små pandekager.
Servering
Server brunchpandekager med havre til brunch eller til et mellemmåltid.
Alternativ
Tilsæt 100 g blåbær, gerne frosne, til dejen, inden pandekagerne bages.
1 dl mælk kan erstattes af 1 dl lys pilsner.