Desserter og kager
Brunkagemuffins med nøddeknas
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
725/175
kJ/kcal
Energi
17
g
Kulhydrat
9
g
Fedt
3
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. stk.
32
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
12 stk.
2 æg
50 g brun farin eller rørsukker
50 g flydende margarine
1 appelsin, usprøjtet
75 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 1½ dl)
75 g hvedemel (ca. 1½ dl)
50 g Perfect Fit eller andet bagesødemiddel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. brunkagekrydderi
Nøddeknas
20 g fuldkornscornflakes (ca. 1 dl)
75 g nødder, gerne blandede f.eks. valnødder, paranødder, hasselnødder (ca. 1½ dl)
1 spsk. flydende margarine
1 tsk. fintreven appelsinskal
Sådan gør du
Pisk æg og farin godt sammen. Tilsæt margarine.
Halver appelsinen, og pres saften ud (ca. 1 dl).
Bland de to meltyper med sødemiddel, bagepulver og brunkagekrydderi, og sigt det i, mens du pisker.
Fordel dejen i 12 muffinforme. Fyld dem kun ca. 2/3 op.
Knus cornflakesene groft. Hak nødderne groft, og bland dem med cornflakes, margarine og appelsinskal. Fordel blandingen på kagerne.
Bag muffinsene ved 200° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.
Afkøl dem på en rist.
Servering
Server brunkagemuffins med nøddeknas som dessert.