Brød
Bulgurboller med pærer og vanilje
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. stk.
600/140
kJ/kcal
Energi
26
g
Kulhydrat
1
g
Fedt
5
g
Protein
15
g
Frugt/grønt pr. stk.
37
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
20 stk.
1 dl rå fuldkornsbulgur (ca. 250 g kogt)
3 let modne, skrællede pærer (ca. 300 g)
1 dl vand
50 g gær
2 dl syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
1 spsk. flydende fedtstof
kornene af 1 stang vanilje eller 1½ tsk. vaniljesukker
325 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 6 dl)
ca. 325 g hvedemel (ca. 6 dl)
Pensling
syrnet mælkeprodukt
Sådan gør du
Kog fuldkornsbulgur efter anvisning på emballagen, og afkøl den.
Riv pærerne groft.
Lun vandet, og rør gæren ud i det. Tilsæt pærer, syrnet mælkeprodukt, salt, sukker, fedtstof, vaniljekorn, bulgur og hvid fuldkornshvedemel. Kom hvedemelet i lidt efter lidt, og ælt dejen godt igennem.
Tildæk den, og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 min.
Slå dejen ned, og form den til 20 boller, som lægges på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min.
Pensl bollerne med syrnet mælkeprodukt, og bag dem ved 200° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.
Afkøl bollerne på en bagerist.
Servering
Bulgurboller med pærer og vanilje spises, som de er.
Variation
Pærer kan erstattes med æbler, og vanilje af 1½-2 tsk. stødt kanel.