Tilbehør, Salater
Bulgursalat med fennikel
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1075/255
kJ/kcal
Energi
37
g
Kulhydrat
5
g
Fedt
9
g
Protein
175
g
Frugt/grønt pr. person
11
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
2½ dl fuldkornsbulgur (ca. 200 g)
1/4 spidskål (ca. 200 g)
½ fennikel (ca. 100 g)
200 g bønner, friske eller frosne
1 rødløg (ca. 100 g)
½ bundt persille
Marinade
1 spsk. olie
1 spsk. æblecidereddike
½ dl vand
saft af ½ citron
evt. flydende sødemiddel efter smag
salt, peber
Sådan gør du
Tilbered bulguren efter anvisningen på emballagen og afkøl den.
Snit spidskålen fint. Skær fenniklen i små tern. Optø bønnerne, hvis de er frosne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem i ca. 2 min.
Skær rødløget i små tern. Hak persillen fint. Bland grøntsager og fuldkornsbulgur sammen.
Pisk olie, eddike, vand og citronsaft, og smag til med sødemiddel, salt og peber. Hæld marinaden over salaten, og lad den trække i køleskabet i ca. 1 time inden servering.
Servering
Server bulgursalat som tilbehør til eks. kylling, fisk eller en grøntsagsret.
Tip
Du kan servere bulgursalat som frokostret, evt. i madpakken.
Tilsæt evt. en rest kylling eller skinke i tern.
Du kan bruge en mindre mængde bulgur i retten og f.eks. tilsætte blomkålsris vendt i pesto. Derved bliver der færre kulhydrater i retten.