Kolde retter
Bulgursalat med rodfrugter og kylling
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1650/395
kJ/kcal
Energi
32
g
Kulhydrat
17
g
Fedt
25
g
Protein
155
g
Frugt/grønt pr. person
8
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
1 person
½ dl fuldkornsbulgur (ca. 40 g rå eller 100 g kogt)
vand eller bouillon
salt
125 g blandede rodfrugter, f.eks. gulerod, pastinak og rødbede
75 g stegt eller kogt kylling
1 håndfuld rucola eller anden salat (ca. 30 g)
Marinade
1 tsk. olie
1 tsk. eddike, f.eks. hvidvinseddike
2 tsk. vand
2-3 tsk. chilisovs efter smag
salt, peber
15 mandler
Sådan gør du
Kog bulguren i letsaltet vand eller bouillon efter anvisning på emballagen. Afkøl den.
Skær rodfrugterne i mindre stykker, og hæld evt. kogende vand over, og lad det trække i ca. 5 min., så de mørner lidt. Hvis du river nogle af grøntsagerne, er det ikke nødvendigt med kogende vand.
Skær kyllingen i mindre stykker.
Pisk ingredienserne til marinaden sammen.
Rist evt. mandlerne på en tør pande, og hak dem groft.
Kom ingredienserne i dit glas i denne rækkefølge: marinade, bulgur, rodfrugter, kylling, rucola og mandler.
Luk glasset godt til.
Servering
Server salaten som frokostret, evt. med fuldkornsbrød til.
Tip
Salaten er hurtig at lave, hvis du har en rest kogt bulgur fra aftensmaden.
Har du også nogle ovnbagte rodfrugter tilovers, går det ekstra hurtigt.
Kom frisk chili i, hvis du vil have mere bid i salaten. Vælg type og mængde efter smag.