Bulgursalat med rodfrugter og kylling

Kolde retter

Bulgursalat med rodfrugter og kylling

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1650/395

kJ/kcal

Energi

32

g

Kulhydrat

17

g

Fedt

25

g

Protein

155

g

Frugt/grønt pr. person

8

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

1 person

½ dl fuldkornsbulgur (ca. 40 g rå eller 100 g kogt)
vand eller bouillon
salt
125 g blandede rodfrugter, f.eks. gulerod, pastinak og rødbede
75 g stegt eller kogt kylling
1 håndfuld rucola eller anden salat (ca. 30 g)

 

Marinade
1 tsk. olie
1 tsk. eddike, f.eks. hvidvinseddike
2 tsk. vand
2-3 tsk. chilisovs efter smag
salt, peber

 

15 mandler

Sådan gør du

Kog bulguren i letsaltet vand eller bouillon efter anvisning på emballagen. Afkøl den.

Skær rodfrugterne i mindre stykker, og hæld evt. kogende vand over, og lad det trække i ca. 5 min., så de mørner lidt. Hvis du river nogle af grøntsagerne, er det ikke nødvendigt med kogende vand.

Skær kyllingen i mindre stykker.

Pisk ingredienserne til marinaden sammen.

Rist evt. mandlerne på en tør pande, og hak dem groft.

Kom ingredienserne i dit glas i denne rækkefølge: marinade, bulgur, rodfrugter, kylling, rucola og mandler.

Luk glasset godt til.

Servering

Server salaten som frokostret, evt. med fuldkornsbrød til.

Tip

Salaten er hurtig at lave, hvis du har en rest kogt bulgur fra aftensmaden.

Har du også nogle ovnbagte rodfrugter tilovers, går det ekstra hurtigt.

Kom frisk chili i, hvis du vil have mere bid i salaten. Vælg type og mængde efter smag.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.