Varme retter
Burger Lindstrøm
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1525/400
kJ/kcal
Energi
36
g
Kulhydrat
12
g
Fedt
24
g
Protein
115
g
Frugt/grønt pr. person
11
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
¼ dåse kidneybønner (ca. 60 g bønner)
4 skiver syltet rødbede (ca. 50 g)
350 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
1 spsk. kapers, kan udelades
1-2 spsk. revet peberrod, kan udelades
½ tsk. salt
peber
evt. 1 spsk. flydende fedtstof eller olie
2 store bagekartofler (ca. 600 g)
1 rødløg (ca. 100 g)
Grov gulerodscreme
2 store gulerødder (ca. 290 g)
1 fed hvidløg
½-1 chilipeber, styrke efter smag
1 tsk. æbleeddike
salt, peber
Sådan gør du
Hak kidneybønner og rødbeder groft. Bland bønner og rødbeder med oksekød, afdryppede kapers, peberrod, salt og peber. Form farsen til 4 bøffer.
Skær gulerødderne i mindre stykker, og kog dem i letsaltet vand i 5-10 min., til de er møre. Afdryp dem, og gem kogevandet.
Blend gulerødderne med knap ½ dl af kogevandet. Pres hvidløget. Fjern kernerne fra chilipeberen, og hak den fint. Bland gulerødderne med hvidløg og chilipeber. Smag cremen til med eddike, salt og peber.
Steg bøfferne på grill eller pande i fedtstoffet.
Skær kartoflerne i 8 skiver ca. 1 cm tykke. Pensl dem med olie, og steg dem på grill eller en pande. Du kan også stege dem i ovnen ved 200° C i 10-15 min., til de er møre. Skær rødløget i ringe.
Servering
Smør gulerodscreme på kartoffelskiverne, og læg bøffer og løgringe imellem. Server grøntsager eller salat til.
Variation
Du kan servere bøfferne i fuldkornsburgerboller fremfor kartoffelskiver.