Varme retter
Chili con carne
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1600/230
kJ/kcal
Energi
32
g
Kulhydrat
14
g
Fedt
31
g
Protein
235
g
Frugt/grønt pr. person
11
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 løg (ca. 100 g)
2 fed hvidløg
1-2 friske hele røde chilipebre, efter smag
2 store persillerødder (ca. 320 g)
3 stængler bladselleri (ca. 90 g)
1 spsk. flydende fedtstof
400 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
1 dåse brune bønner i chilisauce (ca. 420 g)
2 laurbærblade, kan udelades
¼ tsk. stødt spidskommen
20 g mørk chokolade med mindst 70 % kakao
salt, peber
Sådan gør du
Halver løget og skær det i tern. Hak hvidløgene fint. Fjern kerner fra chilipebre, og skær dem i små stykker. Skær persilleroden i tynde stave. Skær bladsellerien i mindre stykker.
Smelt fedtstoffet, og svits løg og hvidløg i et par min. Brun derefter kødet. Tilsæt bønner i chilisauce og krydderier, og lad det simre i ca. 15 min. Tilsæt evt. lidt vand.
Hak chokoladen fint. Kom persillerødder, bladselleri og chokolade i, og lad retten simre i yderligere 10 min. Smag til med salt og peber.
Servering
Server chili con carne med fuldkornsbrød eller -tortilla og salat.