Tilbehør, Salater, Kolde retter
Couscous-salat
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
2325/560
kJ/kcal
Energi
40
g
Kulhydrat
26
g
Fedt
35
g
Protein
255
g
Frugt/grønt pr. person
8
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
1 person
50 g fuldkornscouscous (ca. ¾ dl)
½ lille bundt broccoli (ca. 125 g)
1 lille løg (ca. 55 g)
½ avocado (ca. 50 g)
1 lille stegt kyllingebryst (ca. 110 g)
Marinade
1 lime eller citron
2 tsk. olie
½ tsk. salt
peber
Pynt
1 spsk. solsikkekerner
1 spsk. sojasovs
¼ dl friske bær, f.eks. blåbær, hindbær eller granatæblekerner (ca. 25 g)
Sådan gør du
Tilbered couscous efter anvisning på emballagen, og afkøl den.
Skær broccoli i meget små stykker, eller blend dem fint. Hak løget fint. Fjern stenen fra avocado, og skær kødet i strimler.
Skær kyllingebryst i tern eller strimler.
Pres saft af citrusfrugten, og pisk den sammen med olie, salt og peber.
Bland couscous, kylling og grøntsager. Vend marinaden i.
Rist solsikkekerner, til de får lidt farve. Tag panden af varmen, og hæld sojasovs ved, mens du rører.
Drys solsikkekerner og bær over salaten.
Servering
Spis evt. fuldkornsbrød til.