Tilbehør, Salater, Kolde retter, Madpakker og pålæg
Couscous-salat på glas
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1325/315
kJ/kcal
Energi
36
g
Kulhydrat
8
g
Fedt
20
g
Protein
140
g
Frugt/grønt pr. person
11
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
150 g fuldkornscouscous (ca. 2 dl) (ca. 400 g kogt)
¼ tsk. stødt spidskommen
vand
salt
200 g kebabkylling
1 salatløg (ca. 100 g)
2 stilke bladselleri (ca. 60 g)
200 g sukkerærter
½ agurk (ca. 150 g)
½ pose frisk spinat (ca. 60 g)
½ dl mandler (ca. 30 g)
4 glas eller bøtter med låg
Marinade
1 spsk. olie
3 spsk. hvidvinseddike
3 spsk. vand
salt, peber
Sådan gør du
Bland spidskommen i couscousgrynene. Tilbered couscous efter anvisning på emballagen. Afkøl den.
Steg kyllingekebab efter anvisning på emballagen.
Bland ingredienserne til marinaden godt sammen.
Snit salatløget fint. Snit bladsellerien. Hæld kogende vand over sukkerærterne. Afdryp og afkøl dem. Fjern kernerne fra agurken, og skær den i lidt tykke skiver.
Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft.
Hæld marinaden i bunden af glassene. Kom løg og bladselleri i, så de bliver marineret, og kom dernæst couscous i. Læg ærter og agurk i, og fordel kyllingen ovenpå. Kom spinat i og til sidst mandlerne. Sæt låg på glassene.
Servering
Tag f.eks. salaten med på picnic, til stranden eller med på arbejde. Lav den aftenen før, du skal spise den, så er der nem frokost. Server evt. fuldkornsbrød til.
Variation
Du kan bruge stegt eller kogt kylling i stedet for kebabkylling.
Grønne bønner, ærter eller edamamebønner kan erstatte sukkerærter.