
Tilbehør, Salater
Couscous-sommersalat
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1450/350
kJ/kcal
Energi
45
g
Kulhydrat
9
g
Fedt
17
g
Protein
225
g
Frugt/grønt pr. person
11
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
3 dl (forkogte) fuldkornscouscous (ca. 200 g)
300 g grønne ærter – friske eller frosne
1 bakke champignon (ca. 250 g)
1 rødløg (ca. 100 g)
250 g vandmelon
75 g salattern med højst 17 % fedt
6 spsk. finthakkede friske krydderurter efter eget valg (ca. 30 g)
Marinade
1 spsk. olie
½ citron, usprøjtet
salt, peber
Sådan gør du
Tilbered couscousgrynene efter anvisning på emballagen, og afkøl dem herefter.
Tø ærterne op, hvis de er frosne. Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Skær rødløget i små tern. Skær vandmelonen i tern, eller lav den til kugler med et kuglejern. Hak krydderurterne fint.
Bland ærter, champignon, melon, salattern og krydderurter forsigtigt sammen med couscousgrynene.
Riv skallen af den halve citron fint. Pres saften. Rør saft og skal sammen med olie. Smag marinaden til med salt og peber.
Servering
Server couscous-sommersalat til f.eks. lam eller kylling.
Alternativ
Bulgur kan anvendes i stedet for couscous.
2 friske ferskner eller 2-3 friske figner kan anvendes i stedet for vandmelon.