Varme retter
Farsbrød med vildt
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1025/245
kJ/kcal
Energi
21
g
Kulhydrat
11
g
Fedt
29
g
Protein
55
g
Frugt/grønt pr. person
9
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 løg (ca. 100 g)
1 lille porre (ca. 130 g)
6 svesker uden sten (ca. 50 g)
400 g hakket vildtkød
1 dl finvalsede havregryn
1 æg
3-4 jordskokker (ca. 100 g)
1 tsk. frisk rosmarin eller ½ tsk. tørret
1 dl skummet- eller minimælk
1 tsk. salt
peber
Sådan gør du
Hak løget groft. Skær porren over på langs og derefter ud i skiver, så der bliver dannet halvmåner. Skær sveskerne i små tern.
Bland det hakkede kød med havregryn og æg.
Riv jordskokkerne groft, og kom dem i farsen med det samme.
Hak den friske rosmarin. Bland resten af ingredienserne i, og rør farsen godt sammen.
Form farsen som et brød, og læg den i et smurt ovnfast fad. Bag den ved 200⁰ C i ca. 45 min.
Servering
Server farsbrød med vildt med f.eks. ovnbagte kartofler eller rodfrugter. Server grøntsager til.
Variation
Du kan bruge hakket oksekød med højst 10 % fedt i stedet for hakket vildtkød.