Varme retter
Fasanbryst på grøntsagsbund
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1750/420
kJ/kcal
Energi
18
g
Kulhydrat
20
g
Fedt
37
g
Protein
230
g
Frugt/grønt pr. person
5
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
2-4 brystfileter af fasan (ca. 400 g)
1½ spsk. sennep, gerne grovkornet
1 tsk. brun farin
4 skiver lufttørret skinke
salt, peber
Bund
2 løg (ca. 200 g)
1 lille hokkaidogræskar (ca. 480 g)
20 rosenkål (ca. 250 g)
40 g hasselnødder (ca. ¾ dl)
6-7 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret timian
1 tsk. salt
peber
Marinade
½ citron
2 spsk. sennep, gerne grovkornet
2 spsk. olie
3 spsk. vand
Sådan gør du
Fjern skind og evt. sener fra kødet. Halver brystfileterne, hvis de er store. Rør sennep og farin sammen, og smør det på kødet. Drys med salt og peber. Pak kødet ind i en skive skinke.
Skær løgene i tynde både. Halver græskarret, og fjern kernerne. Skær det i mindre stykker med skallen på.
Skær rosenkålene i halve. Bland grøntsager, nødder og timian i et ovnfast fad.
Pres den halve citron, og bland saften med de øvrige ingredienser til marinaden. Hæld den over grøntsagerne. Tilbered grøntsagerne ved 200⁰ C i ca. 10 min. på næstnederste ovnrille.
Læg fasanbrysterne i fadet, og steg videre i ca. 25 min., til kød og grøntsager er møre.
Servering
Server retten f.eks. med hasselbackkartofler eller tilføj ekstra grøntsager til bunden, og spis dem som tilbehør.
Variation
Du kan anvende bryst af vildand, and eller evt. kylling i stedet for fasanbrystfilet.
Erstat evt. timian med rosmarin eller estragon.