Fastelavnsboller med æble og kanel

Desserter og kager

Fastelavnsboller med æble og kanel

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

525/125

kJ/kcal

Energi

19

g

Kulhydrat

4

g

Fedt

4

g

Protein

25

g

Frugt/grønt pr. stk.

30

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

12 boller

Fyld

3 søde æbler (ca. 300 g)

½ dl vand

1 tsk. vaniljesukker eller korn af ½ stang vanilje

1 tsk. stødt kanel

40 g mandler, kan udelades

sødemiddel svarende til 10-20 g sukker eller efter smag

 

Dej

1 dl skummet- eller minimælk

½ pakke gær (25 g)

1 æg

1 spsk. flydende fedtstof

2 tsk. sukker

125 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 2 dl)

ca. 125 g hvedemel (ca. 2 dl)

 

Pynt

glasur

krymmel og/eller kakaopulver

Sådan gør du

Skræl æblerne, hvis skrællen er grov, og tag kernehusene ud. Kog æbler, vand, vanilje og kanel til mos i ca. 10 min. Hak mandlerne, og kog dem med. Smag æblefyldet til med sødemiddel. 

Lun mælken, og opløs gæren i den. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen, hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem. Rul den ud til en firkant ca. 30 x 45 cm, og skær den ud i 12 firkanter.

Placer fyldet i en klat på midten af hver firkant. Saml hjørnerne, og tryk dejen lidt sammen. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir med samlingerne ned mod papiret.

Lad bollerne hæve i 10-15 min.

Pensl dem med mælk eller kold kaffe, og bag dem ved 200° C i 10-12 min. på midterste eller næstøverste ovnrille. Afkøl fastelavnsbollerne på en bagerist.

Servering

Server fastelavnsboller med æble og kanel som et mellemmåltid f.eks. til varm kakao.

Alternativ

Du kan bruge marmelade som fyld i stedet for æblefyldet. Læg 1-2 tsk. marmelade efter smag på hver dejfirkant.

Tip

Disse fastelavnsboller er hurtige at lave, da dejen ikke forhæver.

Du kan bage dobbelt portion og fryse bollerne ned.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.